Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomata canadiană Deborah Lyons a fost numită în funcţia de emisar al ONU pentru Afganistan

www.macleans.ca
Deborah Lyons

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a numit o diplomată canadiană, Deborah Lyons, în funcţia de emisar pentru Afganistan şi şefă a misiunii de asistenţă a Naţiunilor Unite (UNAMA), a anunţat marţi biroul său de presă, informează AFP, citată de Agerpres.

Ea îi succede japonezului Tadamichi Yamamoto, care a asigurat aceste funcţii din 2016, după ce fusese adjunct timp de doi ani precedenţi.

Deborah Lyons are 21 de ani experienţă profesională în afaceri politice, cooperare internaţională şi dezvoltare economică.

Citește și: Aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate și medicamente, ÎN PERICOL din cauza restricțiilor de circulație impuse la nivel mondiala

Ea ocupa până acum postul de ambasadoare a ţării sale în Israel, după ce a fost ambasadoare în Afganistan din 2013 până în 2016.

Numirea ei la ONU a survenit în timp ce Afganistanul este cufundat într-o criză instituţională, cu doi lideri, Ashraf Ghani şi Abdullah Abdullah, care îşi dispută postul de preşedinte al ţării.

De asemenea, această numire intervine după un acord încheiat între SUA şi talibani, care prevede o retragere militară graduală a SUA în schimbul unui angajament al insurgenţilor de a lupta împotriva terorismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.