Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canadienii de la Gabriel Resources, în colaps: Compania minieră anunță că nu are bani să plătească nici cheltuielile de judecată

energynomics.ro
gabriel resources

După ce România a câștigat procesul pentru Roșia Montană, Gabriel Resources se află într-o situație disperată. Firma canadiană ale cărei acțiuni au scăzut cu peste 95%, în doar câteva zile, spune că nu dispune de banii necesari pentru plata cheltuielilor de judecată dispuse de instanța arbitrală.

Canadienii au anunțat că nu au suma necesară pentru a ne plăti datoria de 10 milioane de dolari. Compania a transmis, prin intermediul unui comunicat, că dispune de cel mult două milioane de dolari. Mai mult decât atât, până la finalul lunii mai, ar urma să rămână fără bani!

„Compania are în acest moment disponibili aproximativ 2 mil. dolari, pe care ne aşteptăm să îi terminăm până în luna mai. Există un risc semnificativ ca o finanţare suplimentară să nu fie disponibilă. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcţie de necesităţi ar avea un impact negativ asupra situaţiei financiare a Societăţii şi asupra capacităţii acesteia de a-şi continua activitatea”, a transmis Gabriel Resources, potrivit Bugetul.ro.

Canadienii de la Gabriel Resources vor să facă recurs

Vestea vine în contextul în care firma a pierdut la ICSID procesul prin care cerea despăgubiri de 6,7 miliarde de dolari de la Guvernul României. Tribunalul a decis că ei sunt cei care ne datorează 10 milioane de dolari, dar și cheltuieli de judecată.

Gabriel Resorces consideră că decizia nu este cea corectă și vrea să facă recurs la convenția dată de Centrul Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID) al Băncii Mondiale:

„Considerăm că decizia majorităţii este profund greşită. Aşa cum a recunoscut arbitrul disident, intervenţia politică susţinută a Guvernului României în drepturile contractuale ale Gabriel a împiedicat dezvoltarea unui proiect minier emblematic deţinut în parteneriat cu statul.

Vom avea nevoie de timp pentru a ne evalua opţiunile, dar ne grăbim să înregistrăm aprecierile noastre sincere faţă de acţionarii noştri pentru sprijinul şi răbdarea lor de nezdruncinat pe parcursul acestui proces prelungit.

Dorim, de asemenea, să ne exprimăm recunoştinţa faţă de conducerea noastră serioasă şi harnică şi faţă de echipa de angajaţi, din România şi din străinătate, care şi-au dedicat o parte semnificativă a carierei lor pentru dezvoltarea proiectului, cu convingerea sinceră că acesta era în interesul ţării”, a transmis Anna El-Erian, preşedinte al Gabriel Resources.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.