Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canadienii s-au 'înfuriat': Ce decizie RADICALĂ se pregătește să ia Ottawa, după ce românii au invadat țara din nordul continentului american

www.libertatea.ro
Canada, vize, drapel

Răsturnare de situație în cazul vizelor pentru Canada! Deşi obligativitatea vizelor pentru români a fost ridicată la 1 decembrie anul trecut, oficialii de la Ottawa iau în calcul reintroducerea lor. Asta după ce numărul cererilor de azil a crescut foarte mult în ultimele două luni şi jumătate.

Ridicarea obligativității vizelor a dus la o creștere semnificativă a cererilor de azil a românilor în Canada. Potrivit oficialilor locali, de la 1 decembrie 2017 şi până acum, 232 de români au depus o astfel de solicitare. Prin comparație, doar 120 de români au solicitat azil în Canada, în primele 11 luni din 2016.

Citește și: Revin NINSORILE în România: În ce zone vom avea zăpadă și care este prognoza pentru următoarele zile

Obligativitatea vizelor a fost eliminată în acelaşi timp şi pentru bulgari, dar cererile de azil în cazul vecinilor de la sud de Dunăre au rămas la un nivel scăzut, anunță Realitatea.net.

Oficialii nord-americani nu ştiu dacă e vorba despre o tendinţă care va continua în cazul românilor, dar l-au convocat la o discuţie pe ambasadorul ţării noastre în Canada. Iar un viceministru adjunct al politicii strategice a declarat în presa locală că, dacă cererile de azil ajung la un anumit nivel pe o perioadă de douăsprezece luni, există posibilitatea reimpunerii obligativităţii vizelor. Oficialul nu a precizat însă care este nivelul la care se va lua această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.