Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz spune că țara sa este dispusă să acorde un timp suplimentar Londrei pentru evitarea unui Brexit dur

Sebastian Kurz

Austria ar sprijini acordarea unui timp suplimentar de negociere Marii Britanii pentru a se evita ieşirea ţării din Uniunea Europeană fără un acord, a declarat miercuri cancelarul Sebastian Kurz, subliniind totuşi că acordul actual nu poate fi renegociat, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit cancelarului austriac, UE ar putea ajuta la clarificarea suplimentară a unor aspecte din acordul de retragere, dar este necesar ca Marea Britanie să ia iniţiativa şi să indice în mod clar ce urmăreşte.

'În ce priveşte relaţiile viitoare (...) există, desigur, posibilitatea de a defini suplimentar unele puncte dacă aceasta ajută la evitarea scenariului unui Brexit dur', a afirmat Kurz într-o conferinţă de presă la Viena.

'Obiectivul principal este să evităm un Brexit dur. Dacă avem nevoie de mai mult timp pentru aceasta, atunci ar trebui să luăm în considerare această opţiune', a declarat el, reiterând o propunere a ministrului german al economiei, Peter Altmaier.

Citește și: Președintele PE, despre situația INCERTĂ a Marii Britanii: Va trebui să ne continuăm pregătirile pentru un Brexit fără acord, deşi ar fi o catastrofă

Marea Britanie ar urma să părăsească blocul comunitar la 29 martie, dar se speculează tot mai mult că acest termen ar putea fi prelungit spre a-i acorda prim-ministrului Theresa May mai mult timp pentru a depăşi divizările profunde din rândul Partidului Conservator şi din legislativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.