Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz, despre problema migrației: 'FIECARE stat trebuie să aibă o contribuţie atunci când poate'

Sebastian Kurz
Cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, sugerează o abordare mai flexibilă pentru a ajuta blocul comunitar să-şi rezolve problema de lungă durată referitoare la migraţie, relatează joi dpa, informează  Agaerpres.

Kurz a spus că, în loc să se continue promovarea sistemului de distribuire a solicitanţilor de azil în statele UE pe baza unor cote obligatorii, mai degrabă ar trebui ca ţările membre să aibă abordări special concepute pentru a exprima 'solidaritatea' cu partenerii UE. 

''Acest lucru înseamnă că fiecare stat trebuie să aibă o contribuţie atunci când poate şi unde are logică'', a adăugat şeful executivului austriac, care participă la Summitul UE de la Bruxelles. 

Pe agenda zilei de joi a summitului european figurează politica europeană privind migranţii şi cooperarea cu ţările de origine şi cele de tranzit. 

De asemenea, este prevăzută o dezbatere despre reforma regulilor europene privind azilul, deşi nu este de aşteptat niciun progres în această privinţă, ţinând cont de blocajul referitor la repartizarea solicitanţilor de azil în ţările UE pe baza unor cote obligatorii. 

În prima zi a reuniunii, miercuri, liderii ţărilor membre nu au reuşit să deblocheze negocierile privind Brexit-ul, cu cinci luni şi jumătate înaintea retragerii efective a Marii Britanii din blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.