Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german Angela Merkel a sosit la Washington

reuters
trump merkel

Angela Merkel, cancelar al Germaniei, a sosit joi seara la Washington, unde urmează să discute cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, informează DPA preluat de agerpres.

Cei doi se vor întâlni vineri dimineaţa la Casa Albă, iar după dialogul din Biroul Oval vor lua prânzul împreună. Programul prevăzut pentru întâlnire are o durată de circa trei ore şi se va încheia cu o conferinţă de presă comună.

Merkel vizitează SUA imediat după preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pe care Trump l-a primit timp de trei zile, în prima vizită de stat pe care a găzduit-o de la preluarea mandatului. Cancelarul german a mai fost la Casa Albă şi în martie anul trecut, dar nu a fost întâmpinată cu onorurile cele mai înalte.

Surse guvernamentale de la Berlin au declarat DPA că nu se aşteaptă ca Merkel să obţină pentru Uniunea Europeană prelungirea după data de 1 mai a exceptării de la taxele vamale impuse de preşedintele SUA în martie asupra importurilor de oţel şi aluminiu.

Atât Merkel, cât şi Macron speră să îl convingă pe Trump să renunţe la intenţia sa de a anula acordul cu Iranul în domeniul nuclear. Preşedintele SUA urmează să anunţe pe 12 mai dacă reintroduce sancţiunile împotriva regimului de la Teheran, suspendate în 2015 în schimbul îngheţării programului iranian de înarmare nucleară.

Pe agenda bilaterală americano-germană s-ar mai putea afla, potrivit DPA, conducta de gaze Nord Stream 2, care ar urma să lege Germania de Rusia, şi bugetul alocat apărării de guvernul de la Berlin, mai mic decât 2% din PIB, cât recomandă NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.