Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul german cere crearea unor zone speciale de securitate în Siria

www.businessinsider.com
siria afrin turcia

Cancelarul german Angela Merkel a pledat sâmbătă pentru stabilirea unor zone speciale de securitate în Siria, în apropiere de graniţa cu Turcia, unde refugiaţii şi-ar putea găsi adăpost, relatează Reuters. 

' Am cerut din nou să avem zone în care armistiţiul să fie consolidat în mod special şi unde poate fi garantat un nivel semnificativ de securitate', a declarat Merkel în oraşul turc Gaziantep (sud-est), în cursul unei conferinţe de presă cu oficiali turci şi ai UE. 

Menţinerea refugiaţilor de partea siriană a graniţei ar ajuta Bruxelles-ul şi Ankara, care adăposteşte 2,7 milioane de refugiaţi sirieni, să oprească fluxul de migranţi spre ţărmurile europene. ONU a avertizat împotriva acestui plan, apreciind că este necesar un mod de a garanta siguranţa refugiaţilor în Siria. 

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au sosit sâmbătă după-amiază la Gaziantep în contextul în care acordul dintre Uniunea Europeană şi Ankara privind imigranţii este sub presiune, menţionează AFP şi Reuters. Însoţiţi de premierul turc Ahmet Davutoglu, Merkel, Tusk şi Timmermans s-au deplasat la Nizip, un mic sat din zonă situat aproape de frontiera cu Siria, pentru a vizita o tabără de refugiaţi. 

Vizita are loc la trei săptămâni de la intrarea în vigoare a acordului controversat dintre Bruxelles şi Ankara care urmăreşte oprirea trecerilor clandestine în Europa, care se confruntă cu cea mai gravă criză a imigranţilor de după cel de-Al Doilea Război Mondial.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.