Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Germaniei blochează trimiterea de tancuri în Ucraina - Presiuni din partea Verzilor, parteneri de coaliție

olaf scholz

Cancelarul german Olaf Scholz amână o decizie finală privind acordarea sau nu a unor tancuri de ultimă generație Ucrainei pentru lupta sa împotriva Rusiei, în ciuda presiunilor exercitate de mai mulți alți oficiali de rang înalt, potrivit a patru persoane familiarizate cu aceste deliberări, notează publicația Politico.

Planul, promovat de vicecancelarul și ministrul economiei Robert Habeck și de ministrul de externe Annalena Baerbock - ambii membri de rang înalt ai Partidului Verzilor - ar implica aproximativ 100 de tancuri. Acesta vine în contextul în care Berlinul și alte capitale occidentale acceptă din ce în ce mai mult faptul că războiul Rusiei din Ucraina ar putea dura luni sau ani de zile și în timp ce Kievul face apel direct la astfel de echipamente.

O decizie în această privință era inițial așteptată în această săptămână. Dar acum se află în impas, deoarece cancelarul social-democrat - spre marea frustrare a partenerilor săi de coaliție de guvernare - susține că Germania ar trebui să ajungă mai întâi la o poziție comună cu aliații occidentali pe această temă înainte de a livra astfel de echipamente militare grele, au declarat oficialii.

"Punem în mișcare tot ceea ce este corect și rezonabil", a declarat cancelarul în Bundestag miercuri, când a fost întrebat despre livrările de tancuri. Cu toate acestea, Scholz a adăugat că este important pentru el să se coordoneze cu partenerii din UE și NATO pentru a se asigura "că oferim un sprijin militar în același mod și că nimeni nu se grăbește - inclusiv Germania".

El a adăugat: "Cred că aceasta este tocmai o chestiune în care ar fi o greșeală gravă ca Germania să își asume un rol special și o cale specială."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.