Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancelarul Germaniei cere o rupere mai rapidă de Rusia: 'Este un efort pe care trebuie să-l accelerăm şi să-l extindem acum'

Tagesspiegel
Olaf Scholz

Europa trebuie să-şi accelereze eforturile de a-şi reduce dependenţa de importurile de combustibili din Rusia, în contextul celei mai recente crize, a afirmat vineri cancelarul german Olaf Scholz, potrivit agenției Reuters.

"Toţi împreună suntem foarte, foarte bine pregătiţi pentru provocarea dificilă legată de importurile de combustibili din Rusia", le-a spus jurnaliştilor oficialul în a doua zi a reuniunii liderilor UE de la Bruxelles.

Acesta este motivul pentru care la început blocul comunitar nu a impus doar sancţiuni contra cărbunelui şi petrolului rusesc, ci a lucrat la ajustarea infrastructurii, astfel încât statele europene să poată importa gaze şi din alte ţări, a adăugat Scholz.

El a declarat: "Acesta este un efort pe care trebuie să-l accelerăm şi să-l extindem acum - şi, desigur, este legat de dificultăţi majore, dar ne sprijin unii pe alţii".

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat Germania şi pe aliaţii săi din Uniunea Europeană care au decis să adopte o transformare radicală a politicii energetice, astfel încât blocul comunitar să îşi reducă dependenţa de importurile de combustibili fosili din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.