Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancer endometrial: Undă verde a Comisiei Europene pentru un tratament dezvoltat de GSK

FLICKR
celule canceroase

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat luni că a primit undă verde din partea Comisiei Europene pentru comercializarea medicamentului său Jemperli, utilizat pentru tratarea pacientelor diagnosticate cu cancer endometrial în combinaţie cu o chimioterapie, informează AFP.

"Comisia Europeană a autorizat comercializarea medicamentului Jemperli" (numele comercial pentru Dostarlimab) în combinaţie cu Carboplatină şi Paclitaxel (chimioterapie) la paciente suferind de un cancer avansat al endometrului, nou diagnosticat sau recidivant, a precizat GSK într-un comunicat.

Decizia a fost luată în baza unui studiu clinic care a demonstrat un efect pozitiv al tratamentului asupra "supravieţuirii fără o progresie" a cancerului, adică durata în care un pacient nu se confruntă cu o agravare a bolii sale, precum şi asupra "supravieţuirii globale".

Cancerul endometrial, care afectează în general femeile după instalarea menopauzei, se dezvoltă în peretele intern al uterului, cunoscut sub numele de endometru.

Acesta este unul dintre cancerele cele mai frecvente, înregistrând de exemplu peste 8.000 de cazuri în Franţa, şi, deşi are un prognostic relativ bun în raport cu alte cancere feminine (de col uterian sau ovarian), rămâne totuşi la originea unui număr mare de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.