Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cancerlarul german Olaf Scholz: 'Voi continua să vorbesc cu Vladimir Putin! Nu e nimeni care să strige la telefon!'

gzeromedia.com
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz vrea să continue discuțiile cu președintele rus. "Avem opinii complet diferite", spune el, relatează postul german N TV. "Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el, pentru că îmi doresc să trăiesc momentul în care este posibil să ieșim din situație. Și nu poți face asta dacă nu vorbești", a spus oficialul german,

De la începutul războiului, Scholz a vorbit în repetate rânduri la telefon cu Putin. Ultima discuție de la începutul lunii decembrie a fost marcată de acuzații reciproce. Scholz a condamnat atacurile rusești asupra infrastructurii ucrainene. Putin a vorbit despre o "linie distructivă de state occidentale, inclusiv Germania", care a sprijinit Kievul cu arme și și-a instruit soldații.

Scholz a declarat că "lucrul cu adevărat deprimant" cu privire la discuții pentru el a fost că Putin, în ciuda pierderilor masive de partea rusă, a fost lipit de dorința de a cuceri teritoriul ucrainean prin forță. S-ar putea ca 100.000 de soldați să fi fost deja uciși de partea rusă. "Asta e destul de mult, dacă compari cu alte războaie."

Cu toate acestea, nimic substanțial nu e schimbat în atitudinea lui Putin. "Am văzut brutalitatea de care este capabil președintele rus", a spus Scholz. Cu toate acestea, cancelarul a subliniat, de asemenea, că discuțiile cu Putin au fost întotdeauna politicoase. "Nu e nimeni care să strige de cealaltă parte a telefonului", a spus oficialul german.

Scholz l-a vizitat pe Putin în februarie, înainte de atacul rusesc asupra Ucrainei. A vorbit cu el timp de patru ore. "Cu siguranță am avut speranța că este încă posibil să prevenim acest război fără sens și brutal", a spus Scholz. "Lucrurile s-au dovedit altfel."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.