Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când a fost atins vârful pandemiei de COVID-19 în România? Rafila: 'NU ar trebui să politizăm'

The Guardian
coronavirus masca

Cătălin Zamfir, director Institutul de Cercetare a Calității Vieții, susține că pe data de 29 aprilie a fost atins vârful pandemiei de COVID-19 în România.

„Vrem să vă dăm o veste bună. Noi demult am depășit punctul de vârf al îmbolnăvirii. După calculele existente, în 29 aprilie s-a atins vârful, 7.000 și ceva de bolnavi activi, iar acuma am scăzut de la 7.000 și vreo 700, la vreo 4.300 de bolnavi activi”, a spus Cătălin Zamfir, director Institutul de Cercetare a Calității Vieții, potrivit ȘtirilePROTV.ro.

Citește și: Vești bune pentru tineri. Indemnizație de șomaj pentru cei care sunt absolvenți. Există însă o condiție

Institutul Matei Balș este, însă, acum, plin de pacienți covid. Sunt 180 de pacienți internați, unii asimptomatici, dar specialiștii spun că aceștia transmit virusul, așa că, deocamdată, nu este cazul să fie lașați să plece.

„În opinia mea, trebuie păstrată o pârghie administrativă care să poată să facă față unei urgențe de sănătate publică. Noi ne găsim într-o situație de urgență publică la nivel global, iar în Romania, cu siguranță, nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemia cu noul coronavirus. Nu ar trebui să politizăm în niciun fel partea de sănătate publică, dar, până la urmă, trebuie să existe o decizie politică asumată de cei care au această responsabilitate”, a punctat Alexandru Rafila expert OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.