Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când încep probele susținute de elevi și care este data afișării rezulatelor, la Bacalaureatul 2020

bacalaureat

Sesiunea din vară a examenului de bacalaureat va debuta în 9 iunie, cu proba de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română, și se va termina pe 7 iulie, atunci când candidații vor afla rezultatele finale, potrivit calendarului apobat de Ministerul Educației, potrivit Mediafax.

Între 25 și 29 mai 2020 este programată înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen, iar pe 29 mai se vo încheia cursurilor pentru clasele a XII-a/ a XIII-a.

Prima probă a Bac-ului se va desfășura între 9 și 10 iunie, atunci când va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba Română – proba A. Examenul continuă pe 11 și 12 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B. Între 15 și 17 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 18 și 19 iunie, elevii vor susține evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Probele scrise ale sesiunii de vară a Bac-ului debutează pe 22 iunie, cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a). Pe 23 iunie va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b). Proba scrisă a profilului, respectiv proba E.c), se va desfășura în 24 iunie, iar proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) este programată în 25 iunie.

Pe 30 iunie vor fi afișate primele rezultate, până la ora 12.00, iar între ora 12.00 și 16.00 se pot depune contestații. Între 1 și 6 iulie vor fi rezolvate contestațiile, urmând ca 7 iulie elevii să afle rezultatelor finale.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

În ceea ce privește sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, aceasta începe cu înscrierea candidaților, inclusiv a candidaţilor care au promovat examene de corigenţe, stabilită între 13 și 27 iulie. Ulterior, pe 18 august, va avea loc proba scrisă la Limba şi literatura română – proba E.a), iar pe 19 august este programată priba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în 20 august, candidații vor susține Probascrisă obligatorie a profilului – proba E.c), iar în 21 august va avea loc Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – proba E.d).

Probele orale debutează între 24-25 august, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, și vor continua în 25 august cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

Între 26 și 27 august va avea loc Evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar între 27 și 28 august este stabilită Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Primele rezultate ale acestei sesiuni vor avea loc în 28 august, până la ora 12.00, iar, în aceeași zi, până la ora 16.00, se pot depune contestații.

Între 29 august și 2 septembrie este programată rezolvarea contestaţiilor, iar pe 3 septembrie este stabilită afişarea rezultatelor finale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.