Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când o poză valorează cât o mie de cuvinte - Privirile lui Petre Daea către Liviu Dragnea, descifrate de un politolog

adevarul.ro
daea dragnea

Când o poză valorează cât o mie de cuvinte! Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat privirile adresate de Petre Daea lui Liviu Dragnea, la Călărași:: „Este cel care i-a dat a doua șansă, l-a făcut din nou ministru, atunci când toată lumea credea că trebuie să se ocupe doar de nepoți”.

„Domnul Daea se entuziasmează. Evident, pentru că (Liviu Dragnea, n.red.) este cel care i-a dat a doua șansă, l-a făcut din nou ministru, atunci când toată lumea credea că domnul Daea trebuie să se ocupe doar de nepoți. Cum ar putea să aibă o altă privire față de protectorul și susținătorul său, care îl laudă permanent, vorbește laudativ despre acest ministru al agriculturii care reușește să pună România într-o situație jenantă la Bruxelles în Consiliul Uniunii Europene”, a spus politologul Cristian Pîrvulescu la Digi24.

Trimiterea în judecată a lui Ion Iliescu, în presa internațională/ Ce scriu jurnaliștii străini despre dosarul Revoluției

Întrebat de ce există atitudinea asta în politica din România, el a răspuns că „una dintre explicații este că e o tradiție în interiorul Partidului Comunist, care s-a menținut și la succesorul său”.

„O întâlnim și la alte partide pentru că, până la urmă, modelul PCR s-a extins și la alte partide. Pe de altă parte, ține și de cultura politică românească. Astea ar putea să fie două dintre explicații”, a adăugat politologul.

„M-ați întrebat de ce avem atât personalizare în politică. Pentru că nu avem instituții și persoanele înlocuiesc instituțiile. Nu avem Ministerul Agriculturii, îl avem pe Daea. Nu avem partide politice, îl avem pe Dragnea. Partidele politice sunt instituții cât se poate de legitime, dar care nu se pot baza pe o persoană Degradarea vieții politice românești a ajuns până într-acolo încât dispariția unui lider de partid ar putea atrena criza unui întreg partid. Ceea ce este anormal. Un partid trebuie să aibă întotdeauna o persoană care să înlocuiască liderul, pentru că lideul este tranzitoriu”, a adăugat Cristian Pîrvulescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.