Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când se va deschide aeroportul din Bruxelles: Anunţul autorităţilor

cnn.com
bruxelles atentate

"Scenariul ideal" ar fi reluarea parţială a activităţilor pe aeroportul Zaventem din Bruxelles începând de miercuri, după ce marţi vor fi testate infrastructurile provizorii, a declarat directorul general al aeroportului, Arnaud Feist, în primul interviu acordat după atentatele de marţea trecută şi din care ziarul L'Echo a publicat luni extrase.

Întrucât zona de plecări va trebui total refăcută, pasagerii vor fi dirijaţi către instalaţii provizorii, care se vor situa la nivelul cel mai de jos al aeroportului, cel al pistei. În această zonă se va efectua un control de securitate la intrare, apoi pasagerii se vor deplasa în zona de întregistrare a bagajelor de cală. Ulterior, pasagerii vor fi îndreptaţi direct spre clădirea "Connector", care se află la nivelul zonei de plecări pentru controlul bagajelor de cabină, ca şi în trecut. Din nefericire, a declarat Arnaud Feist, în primă instanţă această zonă provizorie nu va putea primi decât 20% din pasagerii care erau normal aşteptaţi pentru sărbătorile de Paşti, respectiv de ordinul a 40.000 pe zi.

Începând de marţi vor fi făcute o serie de teste în această zonă unde aproape a fost finalizată montarea materialelor prefabricate. Aproape 800 de angajaţi ai aeroportului vor face teste ample după ce pompierii îşi vor da avizul în ceea ce priveşte stabilitatea infrastructurilor provizorii. "Prioritatea noastră numărul unu este un mediu securizat atât pentru personal, cât şi pentru pasageri", a subliniat Feist, care a evocat posibila reluare a activităţilor miercuri ca fiind "scenariul ideal". Înainte de redeschidere, va fi necesar acordul poliţiei, armatei, al Direcţiei generale a transportului aerian şi al altor autorităţi. "După aceea, va trebui să reflectăm în profunzime la securitatea tuturor aeroporturilor europene", a adăugat directorul general al aeroportului din Bruxelles. Prima companie care ar urma să-şi reînceapă activitatea pe Zaventem va fi Brussels Airlines, care este principalul client al aeroportului. Potrivit L'Echo, tour-operatorii Jetair şi Thomas Cook şi companiile care îi deservesc, care au reuşit să se repoziţioneze în aeroporturile regionale, vor rămâne un timp acolo, dar urmează să aibă loc negocieri pentru întocmirea unui program al zborurilor.

"În orice caz, am primit de peste tot mesaje de susţinere şi dovezi de bună voinţă din partea tuturor actorilor din sector", a mai spus Arnaud Feist. În ceea ce priveşte revenirea aeroportului la capacitate deplină, directorul general al aeroportului Zaventem a spus că "vor fi necesare fără îndoială luni întregi", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.