Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când statul nu face nimic: Peste 1.000 de monumente bisericeşti din București și Ilfov ar putea fi în UNESCO

www.patriarhia.ro
Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă Română are un patrimoniu inestimabil, dar statul român nu face nimic pentru ca el să fie valorificat, ba dimpotrivă. Subfinanțarea și lipsa de interes face ca din peste 1.000 de monumente bisericeşti din București și Ilfov ce ar putea fi în UNESCO să nu fie nici măcar unul.

„Ne-am dori ca şi alte ctitorii unicat din ţara noastră să fie cunoscute la nivel internaţional prin programe UNESCO, iar cele incluse deja să fie promovate pe toate meridianele lumii, pentru că aici, în Sud, Bucureştiul şi Ilfovul au peste 1.000 de monumente, dar nici unul încă nu face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pentru aceasta Biserica are nevoie de suportul statului român, întrucât monumentele noastre îmbogăţesc patrimoniul cultural naţional şi sunt cărţi deschise despre frumuseţea sufletului românesc şi geniul său creator în constelaţia şi civilizaţia culturii mondiale”, a precizat consilierul patriarhal Nicolae Dascălu.

În luna decembrie, Patriarhia Română va organiza un simpozion consacrat monumentelor bisericeşti din Patrimoniul UNESCO. România a aderat la UNESCO în anul 1956.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.