Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va ajunge în Parlament proiectul de modificare a Codurilor: Răspuns pentru Liviu Dragnea

Inquam Photos / George Calin
grindeanu dragnea Inquam Photos

Proiectul de lege de punere în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală va fi transmis la Parlament doar în momentul în care dezbaterea sa publică s-a încheiat, a afirmat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

"Ne-am angajat că vom face un proces transparent, prin care să consultăm toate instituţiile şi nu numai, ONG-uri ş.a.m.d. (...) Pe site-ul Ministerului Justiţiei se află acel proiect de lege (...) de punere în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală. Este în proces de dezbatere publică acest proiect. Vom transmite către Parlament - indiferent cine solicită acest lucru - acest proiect în momentul în care dezbaterea publică este încheiată", a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Premierul Grindeanu a făcut această precizare după ce a fost întrebat care este punctul său de vedere faţă de declaraţiile preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, referitoare la întârzierea cu care sunt puse la punct actele normative de modificare a Codului penal. "În momentul în care s-a încheiat această dezbatere publică, (...) ni-l asumăm în Guvern, ca şi proiect de lege, şi-l vom transmite în Parlament", a spus şeful Executivului.

Pe de altă parte, Grindeanu a mai spus că nu are niciun fel de semne de întrebare referitor la faptul că Parlamentul nu ar susţine Executivul în atingerea obiectivelor legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). "N-am niciun fel de semne de întrebare, în acest moment, cum că Parlamentul n-ar veni în întâmpinarea noastră şi nu ar susţine tot ceea ce noi ne-am angajat că facem pentru atingerea acestor obiective. Iar lucrurile astea vor fi văzute în perioada imediat următoare", a afirmat şeful Executivului, conform Agerpres.

Citește și: Imagini INCREDIBILE cu Novak Djokovici, la Monte Carlo: Ce a pățit cel mai bun tenismen din ultimii ani / VIDEO

De asemenea, Grindeanu a subliniat că atingerea obiectivelor legate de MCV nu depinde doar de Guvern, ci şi de celelalte instituţii. "Nu doar de mine depinde şi de Guvernul pe care-l conduc, ci şi de celelalte instituţii (...) Am detaliat astăzi (în întâlnirea cu Timmermans - n.r.) ce avem de gând să facem, (...) pentru a atinge toate acele obiective, obiective care nu sunt doar un scop în sine pentru a înlătura MCV, ci sunt bune pentru întreaga societate, astfel încât să intrăm pe un drum absolut normal şi pe acel proces ireversibil", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.