Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va avea loc primul summit al UE fără Marea Britanie: Ce se va discuta

ue rusia summit

Liderii a 27 din cele 28 de state membre actuale ale Uniunii Europene (excepţia este Marea Britanie) se vor reuni miercuri, la Bruxelles, pentru a analiza situaţia creată după referendumul desfăşurat joi în Marea Britanie, când mai mult de jumătate dintre alegători s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din forul comunitar, transmite Reuters.

Potrivit unui oficial european, premierul britanic David Cameron va participa marţi la summitul UE în format complet pentru a le prezenta oficial liderilor celorlalte 27 de state membre rezultatul referendumului desfăşurat joi în Marea Britanie privitor la apartenenţa la UE. El va reveni apoi la Londra, iar liderii celorlalte 27 de ţări din UE se vor reuni miercuri în ceea ce va deveni un format obişnuit cu privire la Brexit.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre britanici au votat joi în favoarea Brexit-ului. Rata prezenţei la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.