DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Când va avea loc rectificarea bugetară: Anunţ de la Guvern

guvern-ciolos-parlament

Proiectul de rectificare bugetară va fi adoptat în şedinţa următoare de Guvern, pe 10 august, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu. "Proiectul de rectificare se află în acest moment în dezbatere publică, în procedură de transparenţă decizională. Va fi adoptat (...) în şedinţa următoare de Guvern, pe 10 august. (...) Este o rectificare pozitivă, cel puţin în proiect până acum", a spus Iolu.

Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidat tot cu aceeaşi sumă, domeniile care beneficiază de cei mai mulţi bani fiind Munca, Finanţele, Internele, Educaţia şi Sănătatea. "Proiectul postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice vizează menţinerea deficitului bugetar pe anul 2016 la nivelul de 2,8% din PIB, în termeni cash, şi de 2,95% din PIB, potrivit metodologiei ESA. Documentul asigură fondurile suplimentare pentru domeniile sănătăţii şi învăţământului, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent şi fondurile pentru continuarea proiectelor de investiţii fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la finele anului", preciza MFP la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit sursei citate, prin propunerea de rectificare elaborată, s-au asigurat, în principal, domenii, precum: Sănătate (+568,6 milioane de lei), din care la Ministerul Sănătăţii un plus de 297,6 milioane de lei, iar la Casa de Naţională de Asigurări de Sănătate un plus de 271 milioane lei, pentru asigurarea sumelor necesare plăţii salariilor majorate conform OUG nr. 20/2016 şi destinate personalului medico-sanitar, precum şi pentru lucrări de reabilitare la maternităţi, investiţii la serviciile de ambulanţă şi UPU/CPU, dotare medicamente şi materiale sanitare din cabinetele de medicină generală şi dentară din unităţile de învăţământ. De asemenea, alte 1,01 miliarde de lei merg către domeniul Învăţământ, pentru diferenţe salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016 pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar şi sume necesare acoperirii majorărilor salariale aprobate prin OUG nr. 20/2016, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.