Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va fi numit urmașul lui Coldea în fruntea SRI

florian coldea

După mai bine de șapte ore de audieri în Comisia parlamentară de control a activității SRI, conducerea Serviciului a plecat fără ofere prea multe detalii. Președintele Comisiei de control a SRI, Adrian Țuțuianu, a lămurit însă un aspect important: interimarul civilului Hellvig în funcția de șef operativ al SRI, funcția din care a fost trecut în rezervă generalul Florian Coldea.

Vezi și: Comisia de Control a SRI anunţă noi AUDIERI: 'Victor Ponta va FI CHEMAT'

Vezi și: De ce se ducea Sebastian Ghiţă în excursii cu şefii SRI? Totul s-a aflat în Comisia SRI

Potrivit lui Țuțuianu, directorul SRI nu are de gând să-și asume interimatul pentru o perioadă foarte îndelungată. Astfel, Hellvig le-ar fi spus membrilor comisiei de control a SRI că urmașul lui Coldea va fi în funcție până cel târziu în luma martie, la prezentarea bilanțului SRI pe anul 2016.

Potrivit articolului 24 din Legea 14/1992, directorul Serviciului Român de Informaţii are un prim-adjunct, care este şi înlocuitorul legal al acestuia, precum şi 3 adjuncţi. Prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii şi adjuncţii directorului au rang de secretari de stat şi sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea directorului Serviciului Român de Informaţii.

Cei trei adjuncți din prezent sunt colonelul Cristian Bizadea, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan și general-locotenentul George-Viorel Voinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.