Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când va rezolva Europa problema terorismului: Ce spune preşedintele Franţei

François_Hollande_décembre_2013

Sperăm că riscul global de terorism se va reduce până la Olimpiada din 2024, a declarat vineri preşedintele francez Francois Hollande la Rio de Janeiro, încercând să risipească preocupările de securitate în legătură cu atribuirea organizării Jocurilor Olimpice Parisului, relatează DPA. Promovând candidatura Parisului la JO de la Rio de Janeiro, Hollande a subliniat că fiecare ţară, nu numai Franţa, se confruntă cu ameninţarea extremismului violent.

'Trebuie să luptăm împotriva terorismului şi este exact ceea ce facem acum', le-a spus Hollande reporterilor. 'În 2024, sper din adâncul inimii că vom fi câştigat această luptă', a adăugat şeful statului francez. Parisul a găzduit Olimpiadele din 1900 şi 1924, dar a eşuat în tentativele de a obţine organizarea Jocurilor în 1992, 2008 şi 2012. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va decide oraşul care va organiza JO 2024 în septembrie anul viitor. Parisul se află în competiţie cu Roma, Los Angeles şi Budapesta pentru organizarea acestui eveniment sportiv.

Hollande a atras atenţia că niciun atac nu s-a produs în Franţa în timpul derulării Campionatului European de fotbal 2016, în iunie şi iulie. 'Există însă şi alte feluri de violenţă care sunt total diferite de terorism. Unii spun că şi acestea au un impact uriaş în timpul evenimentelor sportive majore', a mai spus Francois Hollande, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.