Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vor începe lucrările la zidul care îi va opri pe migranți

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Lucrările pentru ridicarea unui zid de-a lungul şoselei de acces în portul francez Calais (nord), în încercarea de a-i opri pe migranţi să se urce în camioanele cu destinaţia Marea Britanie, vor începe în această lună, potrivit unor oficiali britanici, relatează miercuri agenţia Reuters.

Ministrul britanic pe probleme de imigraţie, Robert Goodwill, a declarat în parlament că securitatea este întărită în Calais, locul unde se află aşa-zisa ''Junglă din Calais'', unde mii de migranţi sosiţi din Orientul Mijlociu şi Africa, din cauza războiului şi a sărăciei, speră să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Citește și: O lege care să permită oprirea migranților la graniță va fi promovată în Danemarca

Potrivit ministrului, zidul face parte dintr-un pachet de măsuri de securitate în valoare de 22,75 milioane de dolari, convenit în martie între Londra şi Paris.

Arbuştii de pe o parte a şoselei Rocade au fost deja înlăturaţi, dar în zonă nu se vedeau miercuri muncitori sau utilaje de lucru. Un oficial local a afirmat că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Zidul ar urma să aibă o înălţime de patru metri şi o lungime, de o parte şi de cealaltă a şoselei, de un kilometru, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.