Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când vrea Guvernul Orban să deschidă terasele

adevarul.ro
terase

Premierul Ludovic Orban a avut luni, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții industriei - HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele). La discuții, șeful statului ar fi spus că este de acord cu redeschiderea teraselor începând din 15 iunie, potrivit Antena 3.

Citește și: Mutare explozivă anunțată de Marcel Ciolacu: Parlamentul nu va intra în vacanță; răsturnarea Guvernului e o variantă .

Premierul Ludovic Orban a declarat, vinerea trecută, că în timp, în condiţiile în care se vor găsi soluţii pentru reducerea riscului de transmitere a virusului şi oamenii se vor comporta responsabil, acestea pot fi deschise.

"Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care până la 1 iunie nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai. Dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase", a afirmat Orban, la Sebeş.

El a adăugat că, gradual, dacă oamenii se comportă responsabil, se va reveni la normalitate.

"Şi în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja şi pe ceilalţi, uşor - uşor o să revenim la normalitate", a mai spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.