Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidații la șefia Autorității Electorale Permanente, audiați marți în comisiile juridice ale Parlamentului

AEP

Candidații la șefia AEP vor fi audiați marți în comisiile juridice ale Parlamentului. Până în prezent doar PSD a anunțat susținerea pentru un candidat, respectiv a secretarului general al AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, după ce Mircea Drăghici, propunerea inițială, s-a retras, relatează mediafax.

Vezi și: Marți, trei ceasuri bune sau rele pentru Laura Codruța Kovesi? A fost stabilit cum va fi audiată în Parlamentul European

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat luni că Mircea Drăghici nu mai este propunerea PSD petru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acesta urmând să se ocupe de campaniile electorale, în timp ce Constantin-Florin Mitulețu-Buică va fi susținut de PSD pentru acest post.

"Le-am făcut o scurtă informare colegilor și eu și doamna premier de la Madrid. În urma discuției dlui Codrin Ștefănescu cu domnul Mircea Drăghici în weekend, dl Drăghici a fost rugat să coordoneze campaniile naționale ale PSD, deci a renunțat la funcția de la șefia AEP. Acordăm susținerea noastră pentru un om din interiorul AEP, actualul secretar general, dl Mitulețu", a declarat Liviu Dragnea.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică este secretar general al AEP din luna ianuarie 2018. Anterior, începând cu anul 2015, a fost vicepreședinte al Autorității.

În anul 2014, Mituleț deținea funcția de consilier personal al ministrului pentru dialog social.

Inițial PSD decisese în ședința CEx de marțea trecută, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, nominalizat anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Partidele din opoziție nu au avansat nume de candidați pentru șefia AEP.

”Am luat astăzi (luni - n.r.) decizia în Biroul Executiv să mandatăm liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților și din Senat să negocieze împreună cu partenerii din opoziție desemnarea unui candidat care să fie susținut de întreaga opoziție la președinția Autorității Electorale Permanente. De asemenea, i-am mandatat pe liderii celor două grupuri din Cameră și din Senat să caute susținere, după identificarea unui candidat credibil, care să constituie o garanție privind respectarea legii și corectitudinea derulării procesului”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.