Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidații pentru ASF, CNA și directorul Agerpres, pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va avea ședință, miercuri, de la ora 14.00, pentru a vota candidații pentru funcțiile vacante din ASF, CNA, CNSAS precum și numirea directorului Agerpres, potrivit Mediafax.

„Şedinţa Birourilor permanente reunite a avut pe ordinea de zi înscrierea rapoartelor cu nominalizările de la 4 instituţii - CNSAS, CNA, AGERPRES, numirea directorului general, şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. În ceea ce priveşte raportul pentru ASF, el încă nu a sosit pe masa Birourilor permanente reunite, dar, sub rezerva primirii raportului, a fost înscris pe ordinea de zi de mâine (miercuri - n.r.), când vom avea un plen reunit al Senatului şi Camerei, la ora 14.00”, a declarat marți, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la finalul ședinței conducerii reunite a Parlamentului.

Comisiile de cultură comune ale Parlamentului au dat, marți, vot favorabil candidaturii Claudiei Victoria Nicolae pentru funcția de director al agenției naționale de presă Agerpres.

Leonardo Badea, actualul președinte al ASF a fost votat, marți, în ședința comună a Comisiilor reunite pentru buget și politică economică ale Parlamentului pentru un al doilea mandat la șefia instituției.

Președintele Comisiei pentru buget a Camerei Deputaților, Marius-Constantin Budăi a anunțat și restul candidaților validați pentru alte funcții de conducere în cadrul ASF, după cum urmează: "Prim-vicepreședinte membru executiv- Dascălu Elena Doina- 40 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă și 21 abțineri . Vicepreședinte membru executiv, sectorul instrumente și investiții financiare-Bota Marius Sorin Ovidiu - 38 voturi „pentru”, 21 voturi „împotrivă și 2 abțineri. Vicepreședinte membru executive sectorul asigurări.reasigurări- Roșu Cristian 39 voturi „pentru”, 21 voturi „împotrivă și 2 abțineri. Vicepresedinte membru executiv, sectorul sistemului de pensii private- Armeanu Ștefan Daniel 41 voturi „pentru”, 16 „împotrivă” și 5 abțineri. Membru neexecutiv- Birtalan Joszef cu 41 voturi „pentru”, niciun vot împotrivă și 21 abțineri. Grădinescu Gabriel- membru neexecutiv 41 voturi „pentru”, 21 împotrivă și nicio abținere. Socol Aura Gabriela 41 voturi „pentru”, 17 voturi împotrivă și 4 abțineri. Și Wlassopol Ovidiu Răzvan- 40 voturi „pentru”, 21 „împotrivă și o abținere”".

Comisiile de cultură ale Parlamentului au audiat și au întocmit, marți, un raport asupra candidaților pentru funcția de membru titular în cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pentru un mandat de 6 ani.

„Vă dau citire la rezultatul votului. La președinte și la Guvern nu au fost probleme. Propunerea PSD de la Senat a întrunit 18 voturi, propunerea PNL de la Senat a întrunit 21 de voturi, propunerea UDMR de la Senat a întrunit 23 de voturi. Acestea sunt cele trei propuneri care merg în plen, au fost validate și au trecut. Propunerea ALDE de la Senat a întrunit 10 voturi. Ceea ce înseamnă că cei trei care au trecut sunt Bălașa Sorescu Nicolae-propunerea PSD. Alexandru Cristea și cu Oana Simona Dinică (supleant) de la PNL și Borsos Eva de la UDMR. Propunerea ALDE și cele două propuneri independente nu au întrunit voturile necesare”, a anunțat Radu Preda, președintele Comisiei de cultură a Senatului. De asemenea, propunerile din partea Camerei Deputaților avizate pozitiv sunt Maria Gubernat și Elena Sorescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.