Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidații rămași în cărți pentru funcția de președinte al ANI

integritate, ani

Vicepresedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar institutia, dupa demisia lui Horia Georgescu, si alti cinci candidati înscrisi în cursa pentru functia de presedinte al ANI au fost admisi la proba scrisa, un candidat a fost respins, iar un altul nu s-a mai prezentat la concurs.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârlesteanu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Stefan Paval si Vasile Tiple au obtinut minim 70 de puncte la fiecare dintre cele trei subiecte ale probei scrise a concursului pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), sustinuta luni.

Astfel, cei sase candidati au fost declarati admisi la aceasta proba.

Gheorghe Burlacu a fost respins pentru ca nu a obtinut minim 70 de puncte la unul dintre cele trei subiecte ale probei scrise, iar Marius Balan nu s-a mai prezentat la concurs.

Potrivit unui anunt al Consiliului National de Integritate, de marti, candidatii pot depune contestatii pâna miercuri, 18 noiembrie, între orele 09.00- 19.00, la sediul ANI.

Dupa solutionarea contestatiilor, candidatii declarati admisi la proba scrisa vor sustine interviul pe 27 noiembrie, de la ora 11.00, tot la sediul ANI, potrivit Mediafax. În cadrul interviului candidatii trebuie sa prezinte planul de management pe termen scurt si mediu privind organizarea si functionarea Agentiei.

Presedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI si numit în functie de catre Senat.

Mandatul presedintelui Agentiei Nationale de Integritate este de patru ani, iar functia este incompatibila cu orice functie publica sau privata, cu exceptia celor din învatamântul superior.

Agentia Nationala de Integritate a fost condusa de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 si pâna în luna martie a acestui an.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat ca, alaturi de alti fosti membri ai comisiei pentru stabilirea despagubirilor de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotarâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din functia de presedinte al ANI, în urma demisiei si dupa ce acesta a fost trimis în judecata în dosarul despagubirilor ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.