Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat CSM, acuzaţii grave: SRI urmăreşte judecătorii incomozi

Judecătorii sunt supuşi presiunilor şi intimidărilor SRI pentru a pronunţa hotărâri favorabile DNA. Aceasta este părerea judecătoarei Lăcămioara Axinte, care candidează pentru o poziţie în Consiliul Superior al Magistraturii şi care denunţă într-un interviu poliţia politică din sistem.

Citeşte şi:  Clear Cut Crimes, filmul care prezintă DEZASTRUL din Carpaţi

Într-un interviu recent acordat pentru luju.ro, judecătoarea Axinte, care în prezent este preşedinta Sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani, a declarat că este inadmisibil ca un judecător să fie urmărit și interceptat luni sau ani de zile pentru că a pronunțat o hotărâre apreciată de SRI ca fiind o “anomalie”.

Citeşte şi: 'Suntem conduşi de PSIHOPAŢI şi condamnaţi la ratare'

”Este absolut inadmisibil ca un judecător să fie urmărit și interceptat luni sau ani de zile, pentru că a pronunțat o hotărâre apreciată de SRI ca fiind o “anomalie”, în lipsa oricăror alte indicii că judecătorul ar fi săvârșit o infracțiune, sperând că, după luni și ani de interceptări, se va prinde un fir. Asta ar însemna că trăim într-un stat în care drepturile și libertătile fundamentale nu mai sunt respectate”, a precizat Axinte.

Citeşte şi: Ofertă de la Kovesi. MODIFICĂRI în cazul pedepselor pentru acuzații care îşi recunosc vina

”Această percepție (că procurorii sunt mai importanți decât judecătorii - n.r.) a fost cultivată, îmi permit să spun, de publicitatea agresivă făcută atât prin comunicatele de presă, dar mai ales prin numeroasele interviuri date în presa scrisă sau televizată de procurorul șef al DNA, dar și de tăcerea Consiliului Superior al Magistraturii. În cadrul acestor interviuri, procurorul șef a afirmat uneori, iar alteori nu a corectat interlocutorii, că procurorii arestează și că procurorii confiscă averile persoanelor cercetate pentru fapte de corupție, deși procurorii nici nu arestează și nici nu confiscă bunuri. Acestea sunt măsuri preventive sau de siguranța, care sunt atributul exclusiv al judecătorului, iar față de aceste afirmații inexacte Consiliul Superior al Magistraturii nu a avut nicio reacție. Aceasta percepție eronată nu poate fi schimbată de un singur om, fie el și membru în CSM”, subliniază judecătoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.