Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la prezidențiale a sesizat Avocatul Poporului: 'Este o misiune aproape imposibilă să aduni semnăturile'

vot-urna-alegeri

Candidatul independent la Preşedinţia României, Monica Simionescu, a sesizat Avocatul Poporului cu privire la legislaţia electorală restrictivă, despre care spune că încalcă dreptul constituţional de a fi ales prin impunerea adunării a 200.000 de semnături pentru intrarea în competiţia electorală, precum şi cu privire la modul în care Biroul Electoral Central verifică listele de susţinători, potrivit Agerpres.

Citește și: Lider PNL: Majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă. Trebuie să dispară voucherele, tichetele de vacanță .

"Am rugămintea să abordaţi legislaţia electorală restrictivă, care în prezent îmi încalcă dreptul constituţional de a fi ales. Este o misiune aproape imposibilă să adun semnăturile necesare pentru a putea intra în competiţia pentru funcţia de Preşedinte al României. Mai mult, vă adresez rugămintea să abordaţi şi verificarea autenticităţii semnăturilor, de pe listele de susţinători, de către membrii Biroului Electoral Central. Modelul listei de susţinători nu conţine rubrică pentru număr de contact. Îmi este greu să cred că BEC are mijloacele necesare şi timpul (în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea candidaturii) pentru a se deplasa acasă la fiecare cetăţean pentru ca aceştia să-şi confirme semnătura, respectiv susţinerea unui candidat sau a mai multor candidaţi. Totodată, să presupunem că persoanele trecute pe liste sunt verificate într-o bază de date după adresa indicată de către acestea. Asta nu înseamnă neapărat faptul că acele persoane au semnat pe listele de susţinători", se arată în sesizarea depusă la Avocatul Poporului de către Monica Simionescu, care a anunţat, marţi, că a început să adune semnăturile necesare înscrierii în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Monica Simionescu a mai solicitat Avocatului Poporului să aducă în discuţie şi necesitatea poziţionării catedrei/specializării Ştiinţe Politice la locul cuvenit în ceea ce înseamnă arta guvernării, care, din punctul ei de vedere,"este nu numai cea mai frumoasă artă, ci şi cea mai importantă".

Candidatul a precizat că a adunat deja un număr semnificativ de semnături şi va continua să se conformeze actualei legislaţii, întrucât până la alegerile prezidenţiale legea electorală nu se poate modifica, dar că demersul său vizează viitoarele cicluri electorale.

Monica Simionescu, membră a PSD Mureş, a anunţat, marţi, că a început să adune semnăturile necesare înscrierii în cursa pentru alegerile prezidenţiale, arătând că nu îşi vede candidatura ca pe ceva îndreptat împotriva premierului Viorica Dăncilă, propusă pentru a candida de PSD, ci mai degrabă ca pe o posibilitate de a-şi realiza proiectul în care crede, de a readuce societatea în armonie cu natura.

Monica Simionescu are 40 de ani, a absolvit Ştiinţe Politice la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, are un masterat în Diplomaţie şi Politică Externă - Relaţii Internaţionale la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, fiind şi absolventă de Drept la Universitatea "Petru Maior' din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.