Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidat la Primăria Capitalei: Nu voi da bani pentru Catedrala Mântuirii

catedrala mantuirii neamului

Deşi este activ în politică de mulţi ani, profesorul Daniel Barbu face o figură aparte. O oarecare inadecvare, un pic de stinghereală şi tentaţia de a răspunde onest unor întrebări de care un politician de carieră ştie sau încearcă să se ferească fac din candidatul ALDE pentru primăria Bucureştiului un personaj mai degrabă curios în peisajul acestor alegeri, notează mediafax.ro.

De ce candidează? Pentru că are promisiuni restante de la ultima candidatură. Crede că o să câştige? E neclar.

Nu vorbeşte cu pasiune, recunoaşte că habar nu are de chestiuni mai tehnice – “nu mă pricep personal la managementul spitalelor”, dar e gata oricând să argumenteze diferenţe ideologice. Diferenţa dintre ALDE şi PNL, de exemplu.

Totuşi, când e întrebat despre prioritatea numărul unu a Primăriei, are un răspuns surprinzător de exact şi ne-demagogic: fuziunea ELCEN - RADET. Daniel Barbu este un liberal care nu se teme să ceară ajutorul statului în această problemă.

Pentru cineva care încearcă să obţină voturi, Daniel Barbu pare să fie insensibil la diversele zone de influenţă şi putere din societate. La întrebarea ”Veţi da bani de la buget pentru Catedrala Mântuirii Neamului?”, candidatul ALDE răspunde neechivoc: “Simplu şi scurt, nu.”

Pentru Bucureşti, profesorul Barbu ar vrea să introducă o cultură a consultării şi ar cam renunţa la blocuri. Bucureştiul ideal al primarului ALDE este un oraş în care oamenii îşi recapătă un simţ al comunităţii.

Sunt lucruri care îl deranjează? Sunt. Daniel Barbu deplânge “cultura asta a plângerii penale, a denunţului, a suspiciunii, cum te supără cineva te duci şi faci o plângere la Poliţie, la Procuratură, la orice…”. Ar vrea să o schimbe şi începe cu sine, amintind că nu a depus plângere acum câţiva ani când a fost victima unei agresiuni în timpul unor demonstraţii împotriva proiectului Roşia Montană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.