Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul candidat la prezidențialele din 2024 clarifică un episod sensibil

candidat

Primul candidat validat de un partid pentru alegerile prezidențiale din 2024, Cristian Diaconescu (PMP), a clarificat miercuri un moment delicat de la alegerile din 2014.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat joi, la Brăila, că în 2014 nu a renunţat la candidatura pentru alegerile prezidenţiale, ci a fost înlocuit prin decizia partidului. În 2014, este desemnat candidat independent din partea PMP la prezidențiale, dar se retrage din cursă pentru a-i face loc Elenei Udrea.

"În 2014 nu am renunţat la candidatura pentru prezidenţiale, am fost înlocuit prin decizia Partidului Mişcarea Populară. Îmi respect partidul şi deciziile pe care le ia", a declarat Diaconescu.

Elena Udrea afirma la vremea respectivă: „Îi mulţumesc domnului Cristian Diaconescu. Dovedeşte că este un adevărat om de stat care pune interesul naţional în faţa unui interes personal. Cred că din acest moment candidatura mea capătă şi mai mare consistenţă”.

Judecător înainte de 1989, Cristian Diaconescu a lucrat după Revoluție în diplomație. Ajunge ministru PSD al Justiției în Guvernul Adrian Năstase, apoi ministru de Externe din partea PSD și UNPR în Guvernele Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. În 2008, a fost candidatul PSD la primăria Capitalei.

În 2012, fostul președinte Traian Băsescu îl numește șef al cancelariei sale prezidențiale. Se implică în lansarea fundației Mișcarea Populară, baza de pornire a PMP.

În 2014, este desemnat candidat PMP la prezidențiale, dar se retrage din cursă pentru a-i face loc Elenei Udrea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.