Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidată la alegerile prezidenţiale din Franța, Marine Le Pen a scăpat de închisoare: Ce au decis judecătorii într-un proces de incitare la ură

abc-cdn.net.au
Marine Le Pen

Politiciana franceză de extremă dreapta şi candidată la alegerile prezidenţiale Marine Le Pen a fost achitată marţi de un tribunal pentru publicarea pe Twitter de imagini cu atrocităţile comise de gruparea islamistă Statul Islamic în decembrie 2015, despre care procurorii susţineau că a încălcat legile privind incitarea la ură, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Marine Le Pen a publicat trei imagini, inclusiv una cu cadavrul decapitat al jurnalistului american James Foley, după ce un jurnalist de televiziune i-a comparat partidul cu gruparea SI.

Ea a declarat anterior că a postat pe Twitter imaginile pentru a evidenţia absurditatea comparaţiei şi a negat că ar fi făcut ceva nepotrivit, afirmând că procesul este unul motivat politic.

Avocaţii lui Marine Le Pen au spus după audiere că libertatea de expresie a fost protejată.

Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va fi principala oponentă a preşedintelui Emmanuel Macron în alegerile de anul viitor.

Ea a fost pusă sub acuzare în baza unui articol din codul penal care interzice diseminarea de mesaje violente care ar putea afecta grav demnitatea umană.

Procurorii au cerut o amendă de 5.000 de euro, mult sub sentinţa maximă de trei ani în închisoare ori o amendă de 75.000 de euro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.