Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul prezidenţial Hillary Clinton, îngrijorată de deportările din Statele Unite

Hillary Clinton

Candidatul prezidenţial Hillary Clinton este "serios îngrijorată" după informaţiile că guvernul Statelor Unite intensifică deportarea migranţilor din America Centrală aflaţi ilegal în ţară, a declarat joi o purtătoare de cuvânt, citată de Reuters.   

"Hillary Clinton are îngrijorări serioase în legătură cu aceste informaţii, mai ales că familiile se reunesc în această perioadă de sărbători", a afirmat Xochitl Hinojosa, o purtătoare de cuvânt a principalului candidat democrat la Casa Albă, într-un e-mail.

"Ea crede că toată lumea trebuie ascultată complet şi corect şi ţara noastră să ofere refugiu celor care au nevoie de el. Şi ar trebui sa fim ghidaţi de un spirit de umanitate şi generozitate abordând aceste probleme", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Agenţia France Presse adaugă pe de altă parte, citând presa americană, că administraţia de la Washington se pregăteşte să expulzeze sute de familii originare din America Centrală aflate ilegal în Statele Unite.

Familiile vizate - cel puţin un minor şi un adult - au ajuns în SUA într-un val de imigraţie ilegală din America Centrală începând din 2014, fugind de violenţa ce predomină în regiune.

Agenţii imigraţiei, aparţinând ministerului de Securitate Internă (DHS), se pregătesc să aresteze aceste persoane şi să le deporteze "de la începutul lunii ianuarie", notează Washington Post şi alte câteva media, dintre care Wall Street Journal.

Familiile vizate - "sute, poate mai mult", potrivit Washington Post - sunt cele a căror expulzare a fost deja ordonată de un judecător.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.