Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CANNES 2017 Roman Polanski: Există astăzi un apetit pentru adevăr

IndieWire
Roman Polanski

Regizorul Roman Polanski, aflat sâmbătă la Cannes pentru a prezenta în afara competiţiei filmul "D'aprčs une histoire vraie", adaptare a cărţii cu acelaşi nume a lui Delphine de Vigan, a declarat că "există astăzi un apetit pentru adevăr", relatează AFP preluat de agerpres.

"Există un apetit pentru adevăr, peste tot, la televiziune, la radio. În fiecare zi auzim informaţii. Le credem, iar mai târziu ne dăm seama că sunt false (...) Cred că există o dorinţă de a reveni la puncte de referinţă pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu adevărat", a declarat el în cadrul unei conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări privind ficţiunile din cinema. 

"Realitatea este că suntem bombardaţi electronic. Nu am avut niciodată atât de multe imagini la dispoziţia noastră şi în jurul nostru. Aceste imagini care ar putea servi drept puncte de referinţă sunt adesea false", a adăugat regizorul franco-polonez. 

"Nu se mai poate avea încredere în fotografie că ar reprezenta realitatea. În câteva minute, putem truca o fotografie şi să o trimitem unui număr nelimitat de persoane. Putem schimba destinul unei naţiuni sau al lumii printr-un simplu gest amplificat de milioane de ori", a apreciat Roman Polanski. 

"Este foarte dificil, de exemplu, să vezi 'Borat' singur, decât să-l vezi într-o sală în care toată lumea râde", a spus el, făcând toată sala să râdă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.