Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreaţa Summer Walker, prima clasare în fruntea Billboard 200. 'Voyage', cea mai bună săptămână de vânzări în SUA pentru un album ABBA

news.ro
BillBoard 200

Cântăreaţa americană Summer Walker a obţinut prima sa clasare în fruntea topului Billboard 200, cu al doilea album de studio, „Still Over It”, în săptămâna în care „Voyage” al ABBA a înregistrat cea mai bună săptămână de vânzări în Statele Unite pentru un album al grupului suedez, conform news.ro.

„Still Over It”, cu 20 de piese, a fost lansat pe 5 noiembrie şi, în săptămâna încheiată pe 11 noiembrie, a fost vândut în SUA în 166.000 de unităţi, potrivit MRC Data. Din total, 90% reprezintă activitatea de streaming.

Este primul album R&B al unei femei care ajunge pe primul loc în topul american în mai mult de cinci ani şi a înregistrat cea mai bună săptămână de streaming pentru un album R&B al unei artiste.

„Still Over It” este al treilea disc al lui Walker ce ajunge în top 10 al Billboard 200, după EP-ul „Life on Earth” (locul 8, în 2020) şi albumul ei de debut, „Over It” (locul 2, în 2019).

Noul album a fost anunţat pe 4 octombrie şi primul single extras a fost „Ex for a Reason”, colaborare cu JT (de la City Girls).

ABBA a reuşit cu „Voyage” cea mai bună clasare în Billboard 200 a unui album al său şi prima clasare în top 10.

„Voyage”, primul material de studio al grupului în decurs de patru decenii, a debutat pe locul secund, cu 82.000 de unităţi vândute în SUA.

Albumul a apărut pe 5 noiembrie şi este primul al trupei de la „The Visitors” (1982).

Până acum, cel mai bine clasat disc al trupei în Billboard 200 a fost „The Album” (1978), care a ajuns pe locul 14 în iulie 1978. Acesta conţine piese de succes ca „Take a Chance on Me”, care a ajuns până pe locul 3 în Billboard Hot 100, clasamentul single-urilor. „The Album” a urmat „Arrival”, care a ajuns pe poziţia a 20-a în top şi include singurul single ABBA clasat pe primul loc în Hot 100, „Dancing Queen”.

Per ansamblu, „Voyage” este al 14-lea disc ABBA care ajunge în Billboard 200 şi al şaptelea, în top 40. Aici nu sunt incluse coloanele sonore ale filmelor „Mamma Mia!”, care cuprind piese ale grupului suedez.

„Voyage” a fost anunţat pe 2 septembrie şi reuneşte cei patru membri ai grupului: Benny Anderson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad şi Björn Kristian Ulvaeus.

Albumul va fi promovat printr-o serie de concerte, la Londra, începând cu 27 mai, într-o arenă de 3.000 de locuri construită special pentru acesta. Membrii ABBA vor apărea în versiuni digitale ale lor din 1979, create de Industrial Light & Magic. Pe scenă, acestea vor fi acompaniate de o trupă de zece instrumentişti.

„Certified Lover Boy” al canadianului Drake a coborât o poziţie, până pe trei, după ce a fost vândut în 62.000 de unităţi în a zecea săptămână de la lansare.

În acest timp, „=” (pronunţat Equals) al lui Ed Sheeran a coborât trei locuri, până pe patru, după ce, în a doua săptămână de top, a fost vândut în 51.000 de unităţi.

Morgan Wallen şi „Dangerous: The Double Album” au ocupat poziţia a cincea, în coborâre două locuri, după ce albumul a fost vândut în 43.000 de unităţi în a 44-a săptămână de la debut.

Top 10 al Billboard 200 este completat de Doja Cat şi „Planet Her”, Key Glock cu „Yellow Tape 2”, Olivia Rodrigo cu „Sour”, YoungBoy Never Broke Again cu „Sincerely, Kentrell” şi Lil Nas X cu „Montero”.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album; accesările audio şi video on-demand).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.