Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreţul Elton John a dezvăluit că i-a fost frică că nu va mai putea lucra dacă renunţă la alcool şi droguri

elton john

Cântăreţul Elton John a dezvăluit că i-a fost teamă că nu va mai lucra niciodată după ce a ales să fie treaz şi a decis să renunţe la alcool şi droguri, în 1990, anunță Smart Radio, ce păstrează un loc pentru muzicianul britanic în playlist-ul său, potrivit MEDIAFAX.

Elton John a povestit că a fost la un pas să se retragă în 1990, când a urmat un tratament de dezintoxicare. Cântăreţului îi era teamă cu nu va mai putea lucra dacă renunţă la droguri şi alcool. Muzicianul a povestit pentru ediţia dedicată de revista Variety "dezintoxicării". John povesteşte că a fost decis să se retragă timp de un an.

Imediat ce a început să fie tratat frecventând întâlnirile Alcoolicilor şi Narcomanilor Anonimi, interpretul a crezut că nu mai are cum să fie din nou un star rock.

"După ce m-am dat bătut şi am cerut ajutorul pentru dependenţele mele, am ajuns într-un punct în care m-am întrebat dacă dacă o să mai fiu vreodată Elton John", a explicat muzicianul.

Citește și: Video EXPLOZIV Siegfried Mureșan îl face PRAF pe Klaus Iohannis: A fost de partea celor care au încălcat statul de drept

"Dar în acel moment, oricum nu prea mă mai gânteam prea mult să fiu artist. Era în punctul cel mai jos din viaţa mea- la fundul sacului. Mă uram enorm. Eram măcinat de ruşine. Nu-mi doream decât să mă fac bine. Am dat totul ca să mă refac", notează Elton John.

În acea perioadă, muzicianul a renunţat la toate angajamentele, în afară de unul singur. A ţinut să cânte la un spectacol cu scop umanitar, la Grosvenor House din Londra. Artistul a povestit cât de mult a însemnat pentru recuperarea sa acea apariţie pe scenă: "când a venit ziua să apar, eram îngrozit, dar am reuşit să îmi duc la bun sfârşit momentul. A fost singura dată când am urcat pe scenă în acel an şi a trebuit să o fac pe cont propriu, fără orchestră. Privind în urmă, îmi pare bine că am reuşit să fac asta... spectacolul acela mi-a dat încredere că pot să cânt şi treaz".

Elton John a revenit în 1992 cu albumul The One şi cu colaborarea pentru coloana sonoră a peliculei "The Lion King", care i-a adus Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală dintr-un film.

Sir Elton John susține în prezent turneul său de adio, The Farewell Yellow Brick Road, care a debutat în 2018 și va dura trei ani.

Într-o carieră de cinci decenii, Elton John, recompensat cu cinci premii Grammy, a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol în viaţa publică fiind activ în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic în 1998.

Piesele lui Elton John se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.