Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreţul şi compozitorul folk-rock Steve Earle s-a retras din procesul intentat Universal Music Group în urma incendiului din 2008

judecator justitie

Cântăreţul şi compozitorul folk-rock Steve Earle s-a retras din procesul intentat Universal Music Group în urma incendiului din 2008, în care au fost pierdute mii de înregistrări master ale mai multor artişti, potrivit news.ro.

Potrivit Variety, în prezent, dintre cei cinci reclamanţi în procesul intentat UMG anul trecut, doar Jane Petty, reprezentanta Tom Petty Estate, îşi menţine poziţia.

Tupac Estate şi Soundgarden au renunţat la proces luna aceasta, iar trupa Hole s-a retras anul trecut.

O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie 2019 a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.

Potrivit unor surse, artiştii care au acţionat în judecată compania au făcut acest lucru pe baza informaţiilor din NY Times, iar UMG a contracarat cu detalii oferite de arhivatorii săi.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Germania a confirmat 4.764 de cazuri noi de coronavirus

Hole a recunoscut că arhiva sa nu a fost prejudiciată semnificativ şi a renunţat la proces.

Potrivit surselor NY Times, artiştii ale căror înregistrări au fost mai vechi decât cele ale reclamanţilor au fost distruse într-o proporţie mai mare.

„Times a publicat o listă cu 830 de artişti şi a susţinut sau sugerat că aceştia au pierdut înregistrările originale în incendiu”, a scris Pat Kraus, şeful arhivei UMG, într-un memoriu trimis luna aceasta companiei. „Dintre cele 392 de solicitări primite până acum, eu şi echipa mea am evaluat peste 150.000 de bunuri şi am răspuns unui număr de 209 artişti dintre aceştia. Până acum, mai puţin de 0,1% dintre acele înregistrări ar fi putut fi înregistrări originale afectate de incendiu”.

În memoriu, el a estimat că mai puţin de 5% din totalul bunurilor UMG se aflau în unitatea care a fost distrusă de incendiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.