Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cântăreţul şi compozitorul spaniol Camilo Sesto a murit la vârsta de 79 de ani

doliu

Cântăreţul şi compozitorul spaniol Camilo Sesto, cu o discografie de 40 de titluri, vândute în peste o sută de milioane de copii, a murit duminică la vârsta de 79 de ani, scrie El Pais potrivit news.ro

Muzicianul a fost internat sâmbătă într-o clinică din apropierea Madridului, din cauza unor probleme renale de care suferea de mai mult timp. Decesul a fost anunţat duminică dimineaţă.

Născut în regiunea Alicante, în 1946, pe nume Camilo Blanes, artistul a lansat ultimul disc, „Camilo Sinfónico”, în noiembrie 2018. Acesta adună unele dintre cele mai cunoscute piese din cariera lui de cinci decenii, interpretate alături de o orchestră. Promovarea acestuia a fost foarte discretă. Muzicianul aproape că îşi pierduse vocea şi se mişca destul de greu.

Oameni de cultură şi politicieni şi-au exprimat regretele la aflarea veştii, deşi artistul, care trăia singur, fusese dat uitării. În Spania nu a primit nici Premio Nacional de Música, în ciuda compoziţiilor lui reuşite. Dincolo de Atlantic însă, a fost un idol. Muzica lui era difuzată zilnic de posturile de radio sud-americane, iar publicul lui era format în mare parte din tineri.

Cu 50 de ani de carieră, 40 de materiale discografice, multe certificate cu platină, sute de compoziţii şi peste 100 de milioane de copii vândute în întreaga lume, cântăreţ şi producător muzical, el a abordat genurile pop şi rock. A înregistrat primul succes cu albumul „Algo de mí” (1970). A susţinut numeroase turnee şi a compus şi produs pentru unii ca Miguel Bosé şi David Bustamante.

Camilo Sesto a fost şi un pionier. În 1975, a montat şi produs în Spania opera rock „Jesus Christ Superstar”, în care avea rolul principal, iar din distribuţie făceau parte Ángela Carrasco şi Teddy Bautista. Musicalul a stârnit un val de critici din partea catolicilor, însă publicul larg l-a susţinut.

A făcut duet cu artişti ca Lani Hall, Alaska, Isabel Patton, Rocío Dúrcal şi Marta Sánchez, iar cel mai cunoscut cântec al lui este „Vivir así es morir de amor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.