Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cantitate impresionantă de droguri capturată de polițiști în perioada Sărbătorilor

droguri

O cantitate de 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 12 doze de heroină, precum şi diverse cantităţi de cocaină şi haşiş au fost ridicate de poliţişti, în urma a 30 de percheziţii efectuate în perioada 9 - 22 decembrie, informează un comunicat de presă al Poliţiei Române. 

Potrivit sursei citate, investigaţiile au vizat probarea activităţii infracţionale a 83 de persoane bănuite, iar percheziţiile au fost efectuate în imobilele folosite de acestea. A fost efectuată, de asemenea, o percheziţie informatică asupra echipamentelor folosite în activitatea infracţională. Poliţia mai informează că 26 de persoane au fost reţinute sau arestate. 

"În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate peste 3,2 kg de cannabis, 7,5 kg de masă vegetală, 3 g de heroină, 12 doze de heroină, 92 de g de haşiş, 35 de g de cocaină, 50 de g de amfetamine, 4 g MDMA, 33 de comprimate de MDMA, 3 cântare folosite la cântărirea drogurilor, un laptop, un HDD, 25 de telefoane mobile, un mediu de stocare şi 3 cartele SIM. Au fost ridicaţi ori au fost instituite măsuri asiguratori faţă de peste 11.800 de lei, 1.250 de euro, 3.600 de dolari şi 200 de lire sterline", se arată în comunicatul citat. 

La acţiuni au participat 185 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. 

Activităţile au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT. 

Conform comunicatului menţionat, trei dintre aceste percheziţii au avut loc în judeţele Bacău şi Arad, la locuinţele a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi finanţarea în vederea cumpărării de droguri. 

"În zilele de 17 şi 18 decembrie, poliţiştii şi procurorii au acţionat în judeţul Bacău şi într-un punct de trecere a frontierei din judeţul Arad, pentru prinderea în flagrant delict a unui bărbat, de 27 ani, din Bacău, bănuit de introducerea în ţară de droguri de risc. În urma controlului efectuat asupra autoturismului acestuia, poliţiştii au găsit, disimulate în anvelope, 2.856 de grame de cannabis şi 92 grame de haşiş. Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru introducere în ţară de droguri de risc, fără drept, şi trafic de droguri de risc", adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.