Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitala, sub zodia PROTESTELOR: Sute de studenţi au luat cu ASALT Facultatea de Drept - FOTO/VIDEO

Inquam Photos / George Calin
protest studenti facultatea de drept

Este ziua protestelor în Capitală! Sute de studenţi s-au strâns pe scările Facultăţii de Drept din Bucureşti după ce Asociaţia Studenţilor în Drept a lansat un apel pentru o "manifestare mută". Studenţii condamnă iniţiativele de modificare a legislaţiei penale, afirmând că acestea aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României.

content-image

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citeşte şi: Facebook vine cu noi schimbări interesante pe final de an: Ce se întâmplă cu postările care 'cerşesc' like-uri şi cum poţi fi REDUS LA TĂCERE

UPDATE

În mai puţin de o jumătate de oră de la începerea protestului, numărul studenţilor participanţi a trecut de 250, potrivit NEWS.RO.

*

"Cu toţii cunoaştem iniţiativele aflate în Parlament pentru modificarea legilor justiţiei şi a Codurilor Penale. De altfel, credem că efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbări le-ar produce sunt de netăgăduit. Diferite voci din spaţiul public aşteaptă reacţia studenţilor de la Drept, care ar fi loviţi în mod direct de aceste măsuri mai mult decât alte categorii sociale", spun reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor în Drept. ‍‍‍‍‍‍ ‍‍‍‍‍‍‍‍ ‍‍

content-image

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ei afirmă că propunerile de modificare a legilor justiţiei aduc atingere statului de drept si supremaţiei Constituţiei României.

"Suntem cu toţii vulnerabili în faţa nedreptăţii ce se va instaura şi legaliza în societatea românească. Credem că asociaţia noastră studenţească, prin misiunea ei de educare si cultivare a spiritului civic şi juridic, trebuie să tragă un semnal de alarmă şi să sancţioneze astfel de acte antisociale, injuste şi supuse arbitrariului", adaugă Asociaţia Studenţilor în Drept. ‍‍

Luni, magistraţii de la mai multe instanţe din ţară şi din Capitală au protestat faţa de modificarea legilor Justiţiei şi faţă de preconizatele modificări ale Codului penal şi ale Codului de procedură penală.

Citeşte şi: Şeful comisiei juridice din Senat, solicitare de ultim moment pentru judecători. Ce le cere Şerban Nicolae magistraţilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.