Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitalizarea celor mai mari cinci copanii americane de tehnologie (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Facebook) a scăzut cu 75 de miliarde de dolari

zf.ro
grafic scadere

Capitalizarea combinată a Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Facebook, cele mai mari companii de tehnologie din SUA, a scăzut vineri cu 75 de miliarde de dolari şi a provocat un declin de 1,7% al componentei tehnologice a indicelui S&P 500 şi al indicelui Nasdaq, relatează CNBC, informează News.ro.

Cele mai slabe performanţe au fost consemnate de titlurile Amazon, care au scăzut cu 2,4%.

Bursele au avut o evoluţie negativă, vineri, din cauza scăderii preţurilor petrolului şi a scepticismului legat de perspectivele unui acord comercial între SUA şi China şi a îngrijorărilor că avansul economiei mondiale ar urma să încetinească.

Temerile au fost amplificare de un raport al Rezervei Federale care indică o continuare a majorării dobânzilor, şi au determinat investitorii să vândă din deţinerile de acţiuni ale companiilor din sectorul tehnologiei, care sunt sensibile la fluctuaţiile economice.

Acţiunile companiilor de tehnologie au înregistrat în octombrie cele mai slabe performanţe din 2008. Indicele Nasdaq a coborât în octombrie cu 9,2%, iar acţiunile Amazon şi Alphabet au condus declinul, cu scăderi de 20%, respectiv 9,7%.

Analiştii au fost asaltaţi de datele publicate recent de aceste companii, între care Amazon, Apple şi Alphabbet. Amazon a publicat previziuni sub aşteptări pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă, iar Apple a anunţat că nu va mai publica date referitoare la numărul de iPhone-uri, iPad-uri şi Mac-uri vândute.

În pofida scăderilor de vineri, indicii Nasdaq şi indicele pentru tehnologie al S&P au încheiat săptămâna în creştere, la fel ca acţiunile Amazon, Mocrosoft şi Alphabet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.