Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Capitalul social al Fondului Proprietatea scade cu peste 503 milioane de lei

Fondul Proprietatea

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Fondului Proprietatea a decis, marți, reducerea capitalului social cu aproximativ 503,7 milioane lei, la 5,239 miliarde lei, potrivit unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), conform Agerpres.

Astfel, a fost aprobată reducerea capitalului social subscris al Fondul Proprietatea de la circa 5,742 miliarde lei la 5,239 miliarde lei prin reducerea valorii nominale a acțiunilor de la 0,57 lei la 0,52 lei. "Reducerea este justificată de optimizarea capitalului social al Fondul Proprietatea, implicând restituirea către acționari a unei cote-părți din aporturi, proporțional cu participarea la capitalul social vărsat al Fondul. După reducere, capitalul social subscris al Fondul Proprietatea va avea valoarea de 5.238.521.987,92 lei, împărțit în 10.074.080.746 acțiuni ordinare, fiecare cu o valoare nominala de 0,52 lei", menționează sursa citată.

De asemenea, s-a mai decis împuternicirea, cu posibilitate de substituire, a lui Grzegorz Maciej Konieczny pentru a semna hotărârile acționarilor, precum și forma modificată și actualizată a Actului Constitutiv, precum și orice alte documente în legătură cu acestea și pentru a îndeplini toate procedurile și formalitățile prevăzute de lege în scopul implementării hotărârilor acționarilor, inclusiv formalitățile de publicare și înregistrare a acestora la Registrul Comerțului sau la orice altă instituție publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.