Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a Japoniei a acuzat suporterii saudiţi că au comis 'gesturi discriminatorii' la adresa sa

pariuri sportive fotbal

Maya Yoshida, căpitanul echipei naţionale de fotbal a Japoniei, a acuzat, joi, suporterii saudiţi că au comis "gesturi discriminatorii" la adresa sa după înfrângerea niponilor în Arabia Saudită (0-1), care riscă astfel să rateze Cupa Mondială pentru prima oară din 1994, informează AFP.

După înfrângerea suferită la Jeddah în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, fundaşul central a criticat o parte a suporterilor saudiţi, care au făcut glume pe seama sa în timpul unui interviu acordat după meci.

În imaginile filmate cu un telefon mobil, jucătorul Sampdoriei apare îndreptându-se spre bariera care separă suporterii de teren şi arătându-le degetul în semn de protest.

Yoshida, în vârstă de 33 de ani, s-a îndepărtat apoi după intervenţia oficialilor japonezi, dar a revenit ulterior pentru a explica reacţia sa ziariştilor.

"Au fost gesturi discriminatorii", a declarat fostul jucător al echipei Southampton pentru presa niponă, fără a preciza însă şi natura acestor gesturi.

"Este dificil de acceptat. Este foarte decepţionant", a explicat Yoshida.

Această înfrângere lasă Japonia cu doar trei puncte în trei meciuri în Grupa B, după ce a început campania de calificare cu o înfrângere surpriză pe teren propriu cu Oman (0-1) şi o victorie la limită cu China (1-0).

Cvadrupla campioană a Asiei, care a participat la ultimele şase ediţii ale Cupei Mondiale, trebuie să câştige marţea viitoare acasă cu Australia, echipă care a obţinut a 11-a victorie consecutivă, un record în preliminarii, contra Omanului (3-1).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.