Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Mihai Macovei, sceptic înainte de Cupa Mondială

quinzemondial.com
rugby

Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Mihai Macovei, a afirmat, marţi, odată cu începerea pregătirii pentru Cupa Mondială, că niciunul dintre cei 50 de jucători convocaţi în primă fază nu are locul asigurat pentru a participa la competiţia din Franţa.

"Nimeni nu are locul asigurat, chiar dacă îl cheamă Macovei, Moţoc, Chirică, toţi vom fi aici, pe teren, o să fie o perioadă lungă, de trei luni, fiecare jucător are şansa lui şi poate să reprezinte România în septembrie. Îmi doresc mult să ajung acolo, ar fi a treia mea Cupă Mondială, ar fi ceva frumos pentru familie, pentru copiii mei, pentru ca ei să ia ceva din aceste meciuri şi sper ca pe viitor să îi văd jucând cu frunza de stejar. Important e ca grupul să aibă cât mai mulţi lideri, să-i împingă în sus pe jucători şi să ajungem în septembrie cu o echipă omogenă care să-şi dorească să facă o Cupă Mondială bună", a afirmat căpitanul ''stejarilor'' şi unul dintre cei mai selecţionaţi jucători din istoria rugby-ului românesc, conform unui comunicat de presă al Federaţiei Române de Rugby, remis, marţi, Agerpress.

Liderul echipei şi cel mai experimentat jucător, Macovei (36 de ani) afirmă că jucătorii au de luptat în aceste zile şi cu temperaturile ridicate din Bucureşti.

"Am început cu o mişcare, cu teste, căldura ne-a pus puţine probleme, dar suntem bine, motivaţi să începem un nou drum pe care să-l parcurgem cu bine în următoarele trei luni, să ajungem la Cupa Mondială în cea mai bună formă. Orice pregătire este grea pentru asta ne antrenăm, practici un rugby frumos atunci când eşti pregătit, dacă starea ta fizică nu e OK, nici rugby-ul nu e de cea mai bună calitate", a mai spus Mihai Macovei.

Naţionala de rugby a României a intrat oficial în linie dreaptă cu pregătirea pentru Cupa Mondială de rugby, stejarii reunindu-se la Bucureşti pentru un stagiu care va pune accent pe pregătirea fizică. Din cei 50 de jucători convocaţi urmează a fi aleşi cei 33 care vor reprezenta România la competiţia din Hexagon din această toamnă.

Antrenorul echipei României de la începutul acestui an, Eugen Apjok, a afirmat că deja se simte presiunea competiţiei din Franţa şi că fiecare antrenament apropie mai mult echipa de meciul de debut, cu Irlanda.

"Prioritatea numărul unu este pregătirea fizică în această primă parte a cantonamentului şi în acelaşi timp ne vom concentra pe apărare. Jucătorii sunt motivaţi, dornici, am dorit să avem un număr cât mai mare, să vedem cât mai mulţi jucători în acest stagiu, să fie competiţie între ei, după primul cantonament vom face o primă selecţie, vor rămâne 40 pentru următorul cantonament. Se simte deja presiunea Cupei Mondiale, pare departe, dar nu sunt foarte multe zile de cantonament, trebuie să fim foarte concentraţi să nu avem niciun antrenament pierdut", a afirmat Apjok.

În vederea unei pregătiri cât mai bune, România va disputa trei meciuri test pentru competiţia din Franţa în care va întâlni pe 5

august, Statele Unite ale Americii, la Bucureşti, apoi va întâlni Georgia (locul 11 mondial) pe 12 august la Tbilisi şi Italia (locul 14 mondial), pe 19 august, în Peninsulă.

La Cupa Mondială de Rugby, România se află în Grupa B şi va disputa primul meci pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi va juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie cu Tonga (Lille).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.