Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul lui Arsenal acuză UEFA înaintea finalei de la Baku - Când două ţări au probleme între ele nu poţi pune finala acolo

www.uefa.org
sigla uefa

Arsenal a anunţat, ieri, că Henrikh Mkhitaryan (30 de ani) nu va face parte din lotul echipei sale pentru finala Europa League, contra lui Chelsea, de la Baku, iar vestea a fost primită cu tristeţe de către colegii săi potrivit mediafax.

Mkhitaryan nu a făcut deplasarea la niciun meci pe care echipa sa l-a jucat în Azerbaidjan. Totul din cauza unui conflict mocnit între Armenia şi Azerbaidjan, care nu au relaţii diplomatice din cauza conflictului în privinţa controlului provinciei Nagorno-Karabah.

Laurent Koscielny, căpitanul celor de la Arsenal, a luat atitudine şi a transmis un mesaj dur celor de la UEFA, care au decis ca ultimul act al Europa League din această ediţie să se dispute în Baku, Azerbaidjan: "Nu sunt deloc fericit pentru că trebuie să lăsăm un jucător acasă şi nu va putea juca în finală. UEFA ar trebui să ştie problemele politice ale unei ţări. Când două ţări au probleme între ele, nu poţi pune finala acolo. Va fi dificil pentru noi, Micki e un jucător important pentru noi", a spus francezul, pentru BBC Radio 5 Live.

Mkhitaryan nu s-a putut deplasa la meciul pe care Arsenal l-a jucat în octombrie 2018, împotriva celor de la FK Qarabag. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat în 2015, când Borussia Dortmund a jucat împotriva celor de la Qabala, în Azerbaijan.

"Suntem foarte dezamăgiţi să anunţăm că Henrikh Mkhitaryan nu va face parte din lotul care va merge la finala Europa League, contra lui Chelsea. Am explorat toate opţiunile ca el să fie parte din lot, însă după o discuţie cu Micki şi familia sa, am hotărât de comun acord să nu facă deplasarea.

Le-am comunicat celor de la UEFA îngrijorările noastre legate de această situaţie. Micki a fost un jucător important în cursa noastră pentru ajungerea în finală şi este o pierdere mare. Suntem, de asemenea, foarte trişti că un jucător trebuie să rateze o finală europeană în astfel de circumstanţe, având în vedere că un astfel de eveniment apare destul de rar în cariera unui fotbalist. Micki va continua pregătirile alături de noi până când ne vom deplasa la Baku", se arată în comunicatul emis de Arsenal, ieri.

În acest sezon, armeanul a evoluat în 39 de partide pentru Arsenal, în toate competiţiile, reuşind şase goluri şi şapte pase decisive.

Finala Europa League, dintre Arsenal şi Chelsea, are loc miercuri, 29 mai, de la ora 22:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.