Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căpitanul navei de croazieră din Ungaria implicat în coliziunea din mai, acuzat de conduită criminală şi neacordarea de asistenţă victimelor

vas de croaziera

Procuratura din Budapesta l-a acuzat de conduită criminală şi neacordarea de asistenţă victimelor pe căpitanul navei de croazieră implicate în coliziunea din mai de pe Dunăre, soldată cu moartea a 28 de oameni, majoritatea turişti sud-coreeni, informează Reuters şi MTI.

Potrivit actului de acuzare făcut public joi, ucraineanul în vârstă de 64 de ani a dat dovadă de neatenţie la cârma navei, ocupându-se cu altceva timp de câteva minute, nu a păstrat distanţa necesară pentru a evita orice risc şi nu şi-a semnalizat intenţia de a depăşi cealaltă ambarcaţiune, un vas de agrement în care se aflau 33 de turişti sud-coreeni şi doi membri de echipaj unguri. Ulterior, căpitanul nu şi-a îndeplinit obligaţia de a acorda asistenţă după coliziune, se mai adaugă în document.

Citește și: Destituirea lui Donald Trump! Trei femei acuză un martor-cheie din anchetă de agresiune sexuală

Procuratura cere nouă ani de închisoare pentru ucrainean şi alţi nouă ani de interdicţie de a conduce nave, dacă acesta îşi recunoaşte vina.

În seara de 29 mai a.c., nava de croazieră Viking Sigyn a intrat în coliziune cu nava de agrement Hableany (Sirena), coliziune în urma căreia au putut fi salvaţi şapte turişti sud-coreeni aflaţi la bordul celei de-a doua. Ceilalţi 28 de ocupanţi ai vasului Sirena au murit, iar corpul uneia dintre cele 28 de victime nu a fost găsit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.