Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de PROPORȚII în Afganistan: Talibanii au pus mâna pe echipamente militare

talibani

Militanţi talibani au capturat în ultimele luni aproximativ 200 de vehicule blindate de la forţele de securitate afgane, potrivit fostului şef al serviciului de informaţii afgan, relatează miercuri DPA.

'Am pierdut 200 de vehicule Humvee şi Ranger în două sau trei luni ca rezultat al incompetenţei', a declarat marţi Rahmatullah Nabil pentru postul de televiziune afgan Tolo TV.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum a evadat, din nou, un tânăr / VIDEO

Arme uşoare şi grele au fost de asemenea capturate de militanţi, potrivit guvernatorului provinciei Badakhshan, Faisal Bigzad.

El a afirmat că există riscul ca echipamentul să fie deja utilizat de 'inamic' împotriva trupelor locale şi a cerut forţelor străine să ajute la distrugerea armelor capturate.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

Furtul de arme şi vehicule aparţinând forţelor de securitate a fost de asemenea raportat şi în alte provincii afgane, în timp ce postările pe reţelele de socializare arată luptători talibani alături de vehicule Humvee sau de lansatoare de rachete.

Un expert în securitate a declarat pentru DPA, sub rezerva anonimatului, că obiectele capturate au fost furate în special în cursul atacurilor asupra unor puncte de control.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Chiar dacă forţele afgane redobândesc controlul asupra acestor puncte de control, echipamentul furat nu mai este recuperat, a afirmat el.

Un purtător de cuvânt al misiunii militare conduse de NATO în Afganistan, Charles Cleveland, a declarat că talibanii sunt observaţi mai uşor deoarece folosesc vehicule Humvee furate, informează agerpres.ro.

Citește și: FOTO Pozele cu FIICA SA de 15 ANI care l-au scos din minţi pe Cristi Boureanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.