Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a autorităţilor: O reţea periculoasă a fost destructurată

jurnaldevrancea.ro
catuse

Poliţiştii de frontieră vasluieni au destructurat o reţea de contrabandişti cu ţigări care acţionau pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, se arată înt-un comunicat de presă remis, vineri, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Verificările au început de la o acţiune desfăşurată în luna iulie anul trecut, când pe un câmp situat în apropierea localităţii Roşieşti, judeţul Vaslui, poliţişti de frontieră vasluieni au descoperit cantitatea de 5.000 de pachete cu ţigări marca Ashima, care fuseseră lansate dintr-un aparat de zbor de mici dimensiuni, tip motodeltaplan. Plecând de la această constatare, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existenţa şi funcţionarea unei reţele infracţionale, formată din cetăţeni români şi R.Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu ţigări şi care desfăşura activităţi pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi, menţionează sursa citată.

Citeşte şi: Mesajul lui Emmanuel Macron după întâlnirea cu Klaus Iohannis:Ce a spus preşedintele Franţei / VIDEO

În urma documentării activităţii infracţionale a membrilor reţelei, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Operaţiuni Speciale Iaşi şi Vaslui, s-a stabilit că aceştia desfăşurau activităţi de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, ilicit, beneficii financiare.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Voi rezolva foarte repede problema Guvernului

'În urma activităţilor specifice desfăşurate în cauză, s-a stabilit că în perioada iulie - decembrie 2016, un grup format din opt persoane, trei femei şi cinci bărbaţi, cu cetăţenie română şi R. Moldova, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani, a introdus în ţară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.Ţigările erau introduse peste frontiera de stat cu ajutorul aparatelor de zbor de mici dimensiuni, de tip motodeltaplan, cât şi prin punctele de frontieră, ascunse în mijloace de transport. Acestea erau ulterior transportate, depozitate şi comercializate în municipiul Iaşi. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei', se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră, conform Agerpres.

Şapte dintre persoanele implicate vor fi trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, principalul suspect fiind deja condamnat de către autorităţile judecătoreşti, în urma încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.