Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a procurorilor: Au destructurat un grup extrem de periculos

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Captură de senzaţie a procurorilor. Oamenii legii au destructurat o grupare extrem de periculoasă. Biroul de informare şirelaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Citeşte şi: Liviu Dragnea își umflă mușchii în Parlament: AVERTISMENT pentru Guvern

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 28 iunie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații BOLONI JANOS, BULARCA NICOLAE și SECELEANU CĂLIN IOAN IOAN, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și luare de mită.

De asemenea, la aceeași dată, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpații DRĂGAN NICOLAE CĂTĂLIN, SUBȚIREL GHEORGHIȚĂ ELISEI, OLESCU PAUL, LINGURAR CONSTANTIN, BORZOȘ DANIEL, OTVES CONSTANTIN MARIUS, GANEA ILIE, BOCA NICOLAE, BORZOȘ ABELși alți 22 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. În cursul zilei de astăzi,inculpații sus-menționați, aflați în stare de reţinere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şilibertăţi din cadrul Tribunalului Brașov.

Vezi şi: Guvernul Tudose vine cu un nou Program de guvernare şi taxe noi. Principalele schimbări/ DOCUMENT

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada martie 2016 – februarie 2017, inculpații au constituit o grupare infracțională organizată, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de tăiere, fără drept și furt de arbori din fondul forestier național situat pe raza comunei Apața și Ormeniș. În cadrul acestei activități infracționale, inculpații Bularca Nicolae și Seceleanu Călin Ioan Ioan, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., au acceptat bani și foloase, cu titlu de mită, pentru a permite unor inculpați să taie arbori în mod nelegal.

CIteşte şi: ALDE, avertisment oficial pentru PSD în Parlament. Condiţie pentru Guvernul Tudose

În urma perchezițiilor efectuate în cauză, organele de urmărire penală au identificat și ridicat următoarele categorii de bunuri: material lemnos, motoferăstraie, autovehicule folosite pentru transportul materialului lemnos și diverse sume de bani. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, Direcției Generale Anticorupție – serviciile județene din Brașov și Covasna și al Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.