Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de zeci de kilograme de droguri ridicate şi sume mari de bani indisponibilizate în ultimele două săptămâni

biznisinfo.ba
mascati

Mai multe kilograme de droguri, dar şi sume mari de bani au fost descoperite şi ridicate de poliţişti, în urma a sute de percheziţii efectuate în perioada 29 martie - 11 aprilie, pe linia combaterii criminalităţii organizate.

''În perioada 29 martie - 11 aprilie, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat 95 de acţiuni operative (dintre care 49 de acţiuni de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic şi consum ilicit de droguri, trafic de persoane, criminalitate informatică şi spălare de bani'', informează sâmbătă IGPR.

În cadrul acestora, au fost efectuate 392 de percheziţii domiciliare, 34 de acţiuni de prindere în flagrant delict şi puse în executare 309 mandate de aducere, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 377 de persoane.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost emise 152 de ordonanţe de reţinere şi 105 mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 34 de persoane a fost luată măsura controlului judiciar.

În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 28,6 kilograme şi 83 de doze de canabis, 96 de grame de cocaină, 2,5 kilograme şi 266 de doze de alte droguri, 171 de diverse comprimate, 40 de grindere şi 53 de cântare.

De asemenea, au fost indisponibilizate 335 de telefoane mobile, 26 de laptopuri, 69 de medii de stocare, două arme neletale, două bucăţi de muniţie, 8 autoturisme, 904.540 de lei, 45.475 de euro, 100 USD, 6.880 de lire sterline şi 6.100 de lei monedă falsă, precizează sursa citată.

La acţiuni, alături de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi jandarmi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.