Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură importantă a autorităţilor din Giurgiu: Au fost confoscate bunuri contrafăcute în valoare de peste 260.000 de lei

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 3.800 de articole de încălţăminte, textile şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 260 de mii de lei, pe care şase cetăţeni români şi un cetăţean turc au încercat să le introducă ilegal în ţară, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu. "Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de trecere a Frontierei Giurgiu şi de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele din cadrul Serviciului Teritorial Teleorman, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparţinând unor firme de transport internaţional şi mai multe autoturisme, conform Agerpres.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în cală, respectiv în portbagajul acestora, cantitatea totală de 3.863 de articole de încălţăminte, textile şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute în valoare totală de 261.300 lei care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt cinci cetăţeni români şi un cetăţean turc, cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani, pasageri în mijloacele de transport. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul - Turcia, cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare totală dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 261.300 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", se arată în comunicatul de presă.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.